Четвърти фестивал „С БОТЕВСКИ ПЛАМЪК В СЪРЦЕТО“

Posted on

Ботев – име символ на българската свобода, име свято и свидно. В българската история няма по-светъл пример за това как се обича род и родина.
Празникът бе открит от Калин Каменов, кмет на община Враца с думите „ Днешният празник е израз на нашата историческа памет, атестат за това, че всеки от нас помни завета на Ботев, съхранява пламъка на любовта към Родината и героизма.”
Фестивалът за трета година премина онлайн само в категория „Есе” под мотото „Любовта на Ботев към род и Родина”. Включиха се шестнадесет автори от цялата страна.
Жури в състав: Яна Кременска – председател, Радосвета Крумова-Костуркова и Даниела Петрова – членове, определиха победителите в двете категории.
До 18 години на първо място се класира Дияна Дурчева от ПГ„Ген. Вл. Заимов” гр. Сопот, на второ място Момчил Колев от ОУ „Васил Левски”, гр. Враца, и на трето място Теодор Тодоров от ПГ „Димитраки Хаджитошин” гр. Враца .
Поощрителни награди получиха Симона Стефанова и Михаела Главчовска.
Над 18 години на първо място бе наградена Камелия Димитрова от с. Три кладенци на второ място Бетина Иванова от с. Паволче и на трето място Александра Андреева от с. Паволче.
Поощрителни награди взеха Галина Бешовишка и Полина Игнатова.
За поредна година Степан Бюлбюлян връчи парична награда на победителите в категория над 18 години.