Закриване на лятната работа с деца

Posted on

Народно читалище „Фар 1930” с. Паволче закри лятната работа с деца изпълнена с много приключения и емоции, интерактивни игри и забавления. В продължение на три месеца малките ни читатели и гостите на селото имаха възможност да участват в деветте секциите  по интереси „Лятна читалня”, „Приятели на здравето”, „Компютри”, „Роден край”, „Творческа работилница”, „Ръкоделие,” „Мода”,  „Млад готвач” и „Танци”.  Проведени бяха  лекции на теми „Кариерно ориентиране” за ученици от начален етап на обучение и гимназиална степен на образование. Занимания и интерактивни игри по „Управление на финанси” и лекция по „Фотография”.
На закриването Антоанета Петрова проведе занимателни игри с децата  „Опознай природата чрез звуци” за развиване умения за концентрация, слушане и съсредоточаване в природна среда. Играта „Дарплей” за развиване на социална и езикова компетентност, спомагане за толерантността и приемането на различни гледни точки, позволява ученето един от друг, взаймното обогатяване  и обмяна на идеи и опит, развива мисленето.  Упражняваха се във фоточетене и скоростно четене по метода „сугестопедия”.
Разделени на групи децата участваха в забавни и развлекателни игри – рисуваха изображения от български носии и български обичай, попълваха родословно дърво, правиха сувенири от прежда и балони, състезаваха се с теглене на въже, скачане с голям  пантоф, танцуваха и се забавляваха.
В подредената изложба малчуганите показаха уменията си на художници с рисунки на любими детски герой от приказките, рисувани през лятото.
В края на събитието присъстващите  гледаха  филма  „Артур”, а най изявените участници  получиха  грамоти, подаръци и лакомства.
Разделихме се с пожелание за успешна и ползотворна учебна година.
Читалището благодари на доброволците и партньорите ни от Български младежки Червен кръст, Център за кариерно ориентиране Враца, Регионален исторически музей Враца, педагог  Румяна Витньова от СОУ „Козма Тричков” Враца, краеведа Калина Тодорова от РБ „Христо Ботев” Враца, Антоанета Петрова от ЦДГ „Европейчета” и фирма „Тандем” ЕООД за оказаната помощ в проведените инициативи през лятната ваканция.